En smak av Romania – kan bestilles hjemmefra

Nå har du sjansen til å bli med til Romania! Bli med på denne heldagsutflukten som blant annet byr på et besøk i byen Constanta. Mat og drikke er ikke inkludert.

Dagens høydepunktet er byen Constanta litt lenger nord. For drøye 100 år siden var Constanta kun en liten fiskerlandsby, men i løpet av 1900-tallet sørget grønnsaker, olje og andre handelsvarer for en mer lukrativ tid. I dag er byen er Romanias femte største med 300 000 innbyggere, og havnen er en av Europas største. I løpet av besøket får en guidet sightseeingtur i byen, og får blant annet se havneområdet, kasinoet og en romersk-katolsk katedral. Det blir også tid til å utforske byen på egen hånd, og hvis du trenger tips er både byens arkeologiske museum og moskeen verdt et besøk. Det er også muligheter for å spise lunsj i byen. Litt nord for Constanta ligger kirken St. Mina. Den er bygget i tre, akkurat som de skandinaviske stavkirkene. Der slutter imidlertid likhetene, for St. Minas byggestil stammer fra Nord-Transilvania. Det 43 meter høye, majestetiske kirketårnet rager i været som selve kronen på verket, og når det er fint vær speiler kirken seg i den nærliggende innsjøen og gjør omgivelsene fortryllende fotogene. Ikke gå glipp av muligheten til å besøke Romania, se naturen og bli litt kjent med landet på egen hånd.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt. Måltider og drikke: Mat og drikke er ikke inkludert. Det er mulig å kjøpe lunsj i Constanta. Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 08.15-19.00. Guideservice: Skandinavisktalende guide. Lurt å ta med: Pass, vann, kamera og penger (ta gjerne med rumensk valuta).

Ca. pris voksen 51
Ca. pris barn 27
Valuta EUR