En smak av Rumänien – kan bokas hemifrån

Nu har du chansen att följa med till Rumänien! En heldagsutflykt med bland annat besök i staden Constanta. Måltider och dryck ingår inte.

Staden Constanta är höjdpunkten på dagens program. Tidigare var det en fattig fiskeby, men under 1900-talet startade en lukrativ tid tack vare grönsaker, olja och andra handelsvaror. Idag är hamnen en av Europas största, och staden är faktiskt Rumäniens femte största stad med sina knappa 300 000 invånare. Under besöket i Constanta får vi en guidad sightseeingtur. Vi ser bland annat hamnområdet, kasinot och en romersk-katolsk katedral. Det kommer även att finnas tid på egen hand, då ett besök på stadens Arkeologiska museum eller moskén kan rekommenderas. Inte långt från Constanta ligger kyrkan St. Mina. Kyrkan är byggd helt i trä, liksom de första kyrkorna som byggdes i Skandinavien. Där slutar dock likheterna, stilen på St. Mina kommer från norra Transsylvanien, och från kyrkan reser sig ett 43 meter högt, majestätiskt kyrktorn. Vid vackert väder bidrar spegelbilden i den närliggande sjön till att göra platsen förtrollande fotogenisk. På den här utflykten kan du se fram emot att besöka Rumänien, se naturen och få tid att uppleva landet på egen hand.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Mat och dryck: Ingår inte. Det finns möjlighet att köpa lunch i Constanta. Tid: Heldag, ca kl. 08.15-19.00. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Bra att ta med: Pass, kamera, vatten och pengar (ta gärna med rumänsk valuta).

Ca pris vuxen 51
Ca pris barn 27
Valuta EUR